Izlet v neznano

V nedeljo, 17. 2. 2019, smo se člani PD Podnanos podali na izlet v neznano. Zbralo se je 40 pohodnikov, ki  so nestrpno pričakovali kam bo avtobus zavil tokrat. Pot nas je vodila proti obali in cilj je bil vedno bližje in vedno bolj je postajalo jasno kam smo namenjeni. Avtobus nas je odložil v vasi Podgorje, od koder smo se po »strmi« poti povzpeli do Tumove koče na vrhu SLAVNIKA, ki je s svojimi 1028 m nadmorske višine eden zadnjih tisočakov pred slovenskim morjem.

Tudi tokrat se nam je z vrha odprl čudovit razgled na slovensko obalo ter italijanske Dolomite, pa del Karnijskih in Julijskih Alp z našim očakom Triglavom. V skoraj pomladnem vremenu smo se posedli kar pred kočo in uživali na zimskem soncu.

Toda čakal nas je še drugi del izleta, zato smo se počasi spustili do vasi Skadanščina in se nato z avtobusom prepeljali skoraj do vhoda v jamo DIMNICE, kjer nas je že pričakoval član jamarskega društva, ki nas je popeljal v kraško podzemlje. No in šele sedaj so prišle v upoštev baterijske svetilke, ki smo jih seveda morali imeti in so bile največja uganka, zakaj jih bomo potrebovali na tak sončen dan.

Po zaviti, spiralni poti smo se spustili do dna in si v soju svetilk ogledali prelepo jamo. S tem pa se je tudi zaključil naš izlet. Čakal nas je le še povratek v Podnanos, kamor smo se vrnili prijetno utrujeni, a zadovoljni, da nam je tudi letos uspelo odkriti neznano.

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck