Zimski vzpon na Nanos – Pohod po Vojkovih poteh

PD Podnanos organizira v nedeljo, 03.03.2019 svoj že 36. tradicionalni Zimski vzpon na Nanos – Pohod po Vojkovih poteh.
Začetek pohoda je  izpred OŠ v Podnanosu, ura ni določena, ker pohodniki startajo sami časovno poljubno kot pač prispejo v Podnanos. Pot  pelje iz Podnanosa čez potok Močilnik, nato pa  skozi vas Podbreg čez Tabor in se vzpenja na planoto Zatrep.
Od tu se steza strmo dvigne v pobočje Nanosa. Na vrh pridemo pri kapelici, takrat smo »na Konju« na višini 920 m. Če je lepo vreme, je od tu lep razgled po zgornji Vipavski dolini, Krasu ter do morja in naprej v Furlansko nižino.

Od kapelice se steza spušča do kmetije »pri Strgarjevih«. Od Strgarjevih gremo delno po gozdni cesti, delno pa po stezi do koče Nanos,  kjer je konec pohoda. Tu se pohodniki lahko okrepčajo in potrdijo vzpon. Sledi še spust v dolino.

Sam pohod traja okrog tri ure in je primeren za vse kategorije pohodnikov, potrebna je le ustrezna pohodniška oprema glede na vremenske razmere.
Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

Startnine ni, pijača in jedača pa bo na razpolago po simbolični ceni.

Dodatne informacije glede pohoda lahko dobite pri vodji prireditve, Sandiju Nabergoju (041 961 598), pri pomočniku vodje, Boštjanu Nabergoju (tel. 051 358 367) ali pa na email naslovu: info@pd-podnanos.si.

 

Lepo vabljeni v čim večjem številu na Nanos!
PD Podnanos

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck