O mladinskem odseku

Mladinski odsek (MO) planinskega društva Podnanos sestavljamo mladi iz okoliških vasi, ki nas druži ljubezen do gora ter druženje tako v gorah kot tudi v dolini. Namen MO je, da poskrbi za aktivnosti, ki so namenjene vsem mladim. Mladinski odsekMO sam skrbi za izobraževanje svojih članov, poleg tega pa ti svoje znanje širijo tudi z udeležbo na raznih seminarjih. Vsi ti pa nato pridobljeno znanje posredujejo naprej.

Osnovni cilj je navajanje mladih na aktivno preživljanje prostega časa v naravi ter pri mladih razviti pozitiven odnos do narave, njenih lepot in bogastev, občutka za gibanje v gorskem svetu…

Naša najobsežnejša akcija je gotovo planinski tabor, ki ga društvo organizira vsako leto drugje. Udeleženci tabora preživimo teden dni v naravi, spimo v šotorih, obhodimo okoliške hribe, naučimo pa se tudi veliko uporabnih in zanimivih stvari, ki nam koristijo v življenju. (Galerija: Planinski tabori)

Logotip mladi planinecVsako leto se udeležujemo tudi dveh tekmovanj: Mladina in gore, kjer se tekmovalci pomerijo v poznavanju planinske šole, ter orientacijskih tekmovanj. Na obeh tekmovanjih (na orientacijskem leta 2003, na Mladina in Gore pa 2008) smo postali tudi državni prvaki. (Več: Tekmovanja)

Vsako leto pomagamo tudi pri tradicionalnem pohodu po Vojkovih poteh na Nanos in pri Gorskem teku na Nanos. (Galerija: Po Vojkovih poteh)

Ker je veliko otrok navdušenih planincev, izvajamo tudi planinski krožek, ki ponavadi poteka enkrat mesečno. Otroci so po starosti razdeljeni v 3 skupine; predšolska skupina, otroci OŠ od 1. do 5. razreda, ter otroci od 6. do 7. razreda. (Galerija: Planinski krožek)

MO PD Podnanos pa seveda sodeluje tudi pri drugih pohodih in akcijah društva, če je le to potrebno.

Anita Trošt in Mojca Lozej

Upravni odbor MO:

Načelnik: Tine Božič

 

Himna Mladinske komisije

Mladinska komisija PZS je leta 2007 dobila novo himno:
Greva pod objem gora, avtorja Uroša Kuzmana.

Za prenos klikni z desno na povezavo in izberi Shrani povezavo/cilj kot, ali Save link/target as:

Audio (mp3): Greva pod objem gora

Besedilo in akordi (pdf): Greva pod objem gora

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck