Tekmovanja

Mladina in gore 2009/10

Zagnani hribovci7. novembra 2009 je potekalo regijsko tekmovanje Mladina in gore. Ekipe iz Primorsko-Notranjske regije smo se zbrale v OŠ Idrija. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa iz našega domačega društva. Sestavljali smo jo 4 mladi planinci (Marjetka Frelih, Neža Tomažič, Tine Božič, Matjaž Fabčič) in njihova mentorica Barbara Jež, ki smo si nadeli ime Zagnani hribovci. Uvrstili smo se na odlično 2. mesto in si tako zagotovili sodelovanje na državnem tekmovanju.

Državno tekmovanje je potekalo 16. januarja 2010 v Trzinu. Zbralo se je najboljših 27 ekip iz cele Slovenije. Po pisanju testov se je prvih 6 ekip uvrstilo v finale. Zagnani hribovci smo z 8. mestom le za las zgrešili sodelovanje v finalnem kvizu, toda z uvrstitivijo smo zelo zadovoljni, kajti konkurenca je bila velika.

Kakor ob vseh športnih in drugih tekmovanjih lahko tudi ob tej priložnosti uporabimo že stari rek, da je važno sodelovati. Najpomembnejše pa je znanje, ki smo si ga ob pripravah na tekmovanje zagotovo pridobili.

Zagnani hribovci

Zagnani hribovciZagnani hribovciZagnani hribovci


Povezave:
Rezultati državnega tekmovanja MIG 2010
Galerija: Mladina in gore

Mladina in gore prejšnja leta

Na tekmovanjih Mladina in gore smo bili zelo uspešni tudi pretekla leta. V sezoni 2008/09 so naši Razgreti hribovci na regijskem tekmovanju osvojili prvo mesto. Prvo mesto na regijskem tekmovanju je leta 2005 zasedla tudi ekipa Nanoški orli (Anja Mislej, Ernestina Frelih in Miha Božič). V sezoni 2007/08 pa je ekipa Markacija team v sestavi Miha Božič, Anita Trošt, Tina Žvanut in Matej Fabčič pod mentorstvom Andreje Semenič osvojila prvo mesto v državi. Za nagrado se je ekipa zadnji teden v juliju udeležila trekinga Via Alpina. Leta 2007 je v Podnanosu potekalo regijsko tekmovanje, leta 2009 pa tudi državno tekmovanje.

Markacija teamMarkacija team

 

Povezave:

 

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck