Vtisi: Tabor Dovje 2010

Planinski tabor Dovje 2010

Oj Triglav moj dom, kako si krasan, kako me izvabljaš iz nizkih ravan…

…nam je ob pogledu na najvišjo goro v Sloveniji odmevalo v glavah iz tabora v Dovjem. Letošnji planinski tabor, 26. po vrsti je potekal v Dovjem, v rojstnem kraju znanega duhovnika Jakoba Aljaža, po katerem se tudi imenuje Aljažev stolp. Tabora se je udeležilo 23 otrok in okrog 20 odraslih.
Kljub nizkemu številu udeležencev v primerjavi z drugimi leti smo se imeli lepo, saj ni manjkalo smeha, zabave, dobrih planinskih tur, žal pa tudi domotožij in nekaj poškodb.

Kot vsako leto smo se razdelili v tri skupine (po starosti), le da je bila tretja skupina (najmlajši) nekoliko okrnjena. Pa nič zato, saj so se imeli še posebej lepo ob pogledu na Julijske Alpe in tamkajšnje krave na planini Rožca, ob slapu Peričniku, na Luknji in še bi lahko naštevali. Druga skupina se je podala na Dovško Babo, na Luknjo, Golico in Vrtaško planino. Prva pa je poleg naštetih osvojila tudi Kepo, Stenar, Križ in Križke pode (dvodnevni izlet).

Čeprav nam je dež malo zagodel ravno ob prostih dneh, smo vseeno izpeljali vodne igre, plezanje in orientacijo, vrhunec pa je bil »šov« Dovje ima talent na katerem smo sodelovali vsi mladi in se eden drugemu dodobra nasmejali. Veseli pa smo, da nam je bilo vreme naklonjeno tiste dni, ko smo utrjevali svoje mišice na raznih turah.

Na koncu gre zahvala vodji tabora Ivanu Kodre, kuharicam, vodnikom, zdravstvenemu osebju in ostalim odraslim, ki so pomagali pri izvedbi.

Če pa bo drugo leto spet priložnost, se vsi skupaj vidimo na 27. planinskem taboru!

Tina Frelih
Za izgubljene in najdene predmete na letošnjem taboru KLIKNI SEM!
Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate v GALERIJI!
Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck