36. pohod Večno mladih fantov na Stol

Klub Večno mladih fantov

Rekreacijski klub Večno mladih fantov iz Radovljice nam je posredoval vabilo na 36. pohod Večno mladih fantov na Stol. Več podrobnosti je navedenih v spodnjih odstavkih.

V Radovljici se bo konec tedna že 36. odvijala pestra športno rekreativna ter kulturno zabavna prireditev “Radolško poletje – dnevi Večno mladih fantov”. V soboto, 28. avgusta 2010, se bodo fantje že navsezgodaj odpravili na 2236 m visoki Stol, najvišji vrh Karavank. Zbor pohodnikov bo ob 6. uri pred kavarno Ambient v Radovljici, start pohoda pa z Valvasorjevega doma ob 7:15, po skupinskem fotografiranju. Po vrnitvi se bodo pohodniki sprehodili po ulicah Radovljice, v povorki, ki bo z Linhartovega trga krenila ob 16:30, pa jim bodo delali družbo pihalni orkestri KUD Dobrepolje, Umag in Lesce, mažoretke, folklorna skupina KUD Sindjelić iz Svilajnca (Srbija), konjeniki, kočije, Večno mlada kolesa ter »oldtajmerji« (motoristi in avtomobili). Pihalni orkestri in folklorna skupina se bodo nato ob 17:30 predstavili še v šotoru pred hotelom Grajski dvor, ob 20:30 pa bo sledila veselica z ansamblom Veseli Begunjčani, gost večera pa bo operni pevec Ivan Arnšek. V nedeljo, 29. avgusta se bo v šotoru med 10. in 16. uro odvijal Mednarodni šahovski turnir za “Memorial Vojina Perovića”, ki ga Večno mladi organizirajo v sodelovanju s Šahovskim klubom Radovljica. Popoldan, ob 17:00 pa bo sledil samostojni nastop srbske folklorne skupine KUD Sindjelić iz Svilajnca na Linhartovem trgu v Radovljici.

  • društvo v skladu s pravilnikom vključuje le moške, in le člani (članarina 10 EUR) se lahko “uradno” udeležijo pohoda (kar pomeni, da proti skromnemu plačilu (15 EUR) dobijo simbol pohoda, tri obroke hrane s pijačo, sodelujejo v povorki, novi člani pa dobijo tudi majico)
  • dekleta naj bi pohodnike počakale v dolini, jih pozdravile v povorki ter se s fanti pozabavala na večerni veselici; v novejšem času se nam nekatera dekleta pridružijo tudi na poti na Stol, a “neuradno” – brez organizirane prehrane in simbola; še zdaleč pa jih na poti ne odganjamo…
  • podobno velja za tiste fante, ki bi se zaenkrat še ne hoteli včlaniti v društvo – lahko nas pridejo pogledat in se z nami poveselijo v zabavnem delu… Ni vrag, da se ne bodo včlanili še isti večer, vsekakor pa naslednje leto!

Več informacij lahko najdete na domači spletni strani Večno mladih fantov ali pa na telefonski številki 031 366 644.

Aljaž Stare, član VMF

Vabljeni!

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck