Vtisi: Po Vojkovih poteh na Nanos

Na poti so se pohodniki lahko okrepčali.

Člani Planinskega društva Podnanos smo v nedeljo 4. marca priredili že 29. tradicionalni pohod po Vojkovih poteh na Nanos, ki poteka v spomin na domačina, domoljuba Janka Premrla – Vojka.
Tako nadaljujemo dolgoletno tradicijo, ki se ponavlja vsako prvo nedeljo v mesecu marcu že od leta 1984. Vsako leto se na pohodu zbere veliko pohodnikov, število je v največji meri odvisno od vremena. Letos je pot, ki vodi izpred šole v Podnanosu in se počasi, a vztrajno dviguje proti skalnemu robu nad Vipavsko dolino, se preko Konja spusti proti Strgarjevi domačiji in se z manjšim vzponom zaključi pri Lovski koči, prehodilo okrog 800 planincev, ki jih lepote Nanoške planote vedno znova privlačijo. Vreme je bilo kar ugodno, oblačno sicer, vendar ne premrzlo, Na ciljuokrog poldneva pa so nas razveselili tudi že topli sončni žarki in pohodniki so lahko uživali v razgledu na Vipavsko dolino in Kraške griče.

v Ob poti sta pohodnike pričakali dve ekipi gostiteljev, kjer so se lahko ogreli ob toplih napitkih in okrepčali s klobasami, ki jih pripravimo prav za ta namen. Celoten potek pohoda je spremljala tudi medicinska ekipa, ki se je v časovnih presledkih podala na pot proti vrhu in jo na srečo zaključila brez dela. Organizacija in priprave pohoda zahtevajo vključevanje kar lepega števila članov društva, ki bi se jim rad zahvalil, da ohranjajo tradicijo društva začeto pred 29. leti.

Obenem pa vse pohodnike že sedaj vabimo na 30. jubilejni pohod, ki bo naslednje leto 3. marca 2013.

Sandi Nabergoj


Nekaj utrinkov o letošnjem in preteklih pohodih si lahko ogledate v GALERIJI.
Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck