Vabimo na Nanos po Vojkovih poteh

Pri Strgarjevih

PD Podnanos organizira v nedeljo, 03.03.2013 že 30. tradicionalni pohod na Nanos – Po Vojkovih poteh. Začetek pohoda je izpred OŠ v Podnanosu, ura ni določena, ker pohodniki startajo sami časovno poljubno kot pač prispejo v Podnanos.

Pot  pelje iz Podnanosa čez potok Močilnik, nato pa  skozi vas Podbreg čez Tabor in se vzpenja na planoto Zatrep. Od tu se steza strmo dvigne v pobočje Nanosa. Na vrh pridemo pri kapelici, takrat smo »na Konju« na višini 920 m. Če je lepo vreme, je od tu lep razgled po zgornji Vipavski dolini, Krasu ter do morja in naprej v Furlansko nižNa steziino.

Od kapelice se steza spušča do kmetije »pri Strgarjevih«. Tu se pohodniki lahko okrepčajo s hrano in pijačo.

Od Strgarjevih gremo delno po gozdni cesti, delno pa po stezi do lovske koče LD Vojkovo, kjer je konec pohoda. Tudi tu se pohodniki lahko okrepčajo in potrdijo vzpon.

Na cilju - pri LD Vojkovo

Sam pohod traja okrog štiri ure in je primeren za vse kategorije pohodnikov. Ker je letos veliko snega, priporočamo primerno obutev in opremo za zimske razmere. Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

Startnine ni, pijača in jedača pa bo na razpolago po simbolični ceni.

Dodatne informacije lahko dobite pri predsedniku društva, g. Sandiju Nabergoju, tel. 041 961 598 ali pa na mail naslovu: info@pd-podnanos.si.

 

Lepo vabljeni v čim večjem številu na Nanos!


Oglejte si utrinke prejšnjih let: GALERIJA

 

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck