Pohod na Golico

Golica
V mesecu maju pobočja zahodnih Karavank pobelijo tisočeri cvetovi narcis, ki od blizu in daleč vabijo občudovalce na obisk narcisnih travnikov. Z željo osvojiti vrh Golice in se naužiti lepot narave, smo se v te kraje namenili tudi podnanoški planinci. Ker je bilo prijavljenih premalo udeležencev, da bi lahko pokrili stroške prevoza, smo se združili skupaj z vipavskimi in ajdovskimi ljubitelji gora. Res pisana druščina je do zadnjega kotička napolnila avtobus.

Pot smo začeli v vasi Planina pod Golico, po dobri uri in pol hoje smo prispeli do Koče pod Golico. Tam smo si vzeli čas za malico, bilo je sončno in prijetno toplo. Pot smo nadaljevali po travnatem pobočju in nato po grebenu. Na vrhu nas je pričakala harmonika in daleč je odmevala slovenska narodna pesem. Posebno Avsenikova »Na Golici«.
Nato smo se razdelili v dve skupini, ena se je vrnila mimo koče do Planine pod Golico. Večja skupina pa je pot nadaljevali proti Javorniškemu Rovtu. Med potjo smo lahko občudovali bela pobočja, ki so jih prekrile narcise oziroma ključavnice, kot jim pravijo domačini. Po dveh urah hoje smo prispeli do doma Pristava. Tam smo posedeli na soncu ter prijetno poklepetali in tako uspešno zaključili naš pohod. Bilo je lepo.
Več si lahko ogledate v GALERIJI.
Organizatorja: Andreja in Elvis
Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck