Planinsko-ekološka akcija Očistimo naše gore

Spoštovani ljubitelji gora in pohodništva,

planinsko-ekološka akcija Očistimo naše gore osmo sezono začenja tam, kjer pokrajina, prevetrena z burjo, rojeva odlične češnje, vino, kulinariko in ljudi – v slovenski Kaliforniji, v Vipavski dolini.

Že osmo leto raziskovanja lepot gorskega sveta bomo začeli v nedeljo, 14. maja 2017, ob 9.30 uri v Kampu Tura v Vipavi. Najprej bomo očistili okoliške planinske poti – družine in manj izkušeni pohodniki bomo očistili nezahtevne poti, izkušenejši pa zahtevnejše poti in ferato.

Da bo hoja še prijetnejša in zabavnejša, pridite v družbi svojih družinskih članov in prijateljev. Vse, ki boste pohod začeli skupaj z nami, bomo opremili s simbolom akcije – z biorazgradljivo vrečko za pobiranje odpadkov – in rokavicami. Pridružil se nam bo tudi Kuža Pazi, ki bo za otroke organiziral pustolovsko igro geolov s skritim zakladom.

V ospredju letošnjega otvoritvenega zabavno-izobraževalnega dogodka v Vipavi bosta varnost in zdravje v gorah. Zastavili bomo varen planinski korak v novo sezono in se naučili, kako biti v gorah odgovoren gost, ki pazi nase, na soplanince in naravo.

Po čiščenju se bomo družili ob zabavnih igrah ekipe Očistimo naše gore, otroci bodo ustvarjali na temo ponovne uporabe odpadnih materialov in se preizkusili v plezalni steni. Vsi pa bomo postavljeni pred športni izziv – postati nov slovenski šampion.

Prosimo vas, da udeležbo potrdite po e-pošti ocistimo.gore@triglav.si ali s sporočilom na Facebook stran Očistimo naše gore.

Veselimo se vaše družbe!

Zavarovalnica Triglav,
ekipa Očistimo naše gore in PD Triglav

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck