IZLET V TUJINO: Veliki Koritnik / Creta di Aip / Trogkofel (2279 m)

Nedelja, 22.8.2021

Veliki Koritnik je najvišji vrh na območju prelaza Mokrine / Nassfeld. Gora ima položen vrh, s katerega se na vse strani spuščajo strme prepadne pečine. Z vrha, na katerem stoji križ, se nam odpre lep razgled na Karnijske in Zahodne Julijske Alpe, ob lepi vidljivosti pa razgled seže vse do Visokih Tur v Avstriji.

Start iz Podnanosa, preko mejnega prehoda Vrtojba mimo Vidma do Trbiža. Nadaljujemo po cesti do vasi Pontebbe, in naprej proti vasi Studena Bassa, skozi katero peljemo in nadaljujemo po ozki in strmi asfaltirani cesti z nekaj konkretnimi ovinki proti prelazu Lonice oziroma Cason di Lanza, kjer je izhodišče našega vzpona.

Na vrh se bomo povzpeli po ferati Crete Rosse,

O sami ferati samo najlepše. Je dobro varovana in poteka deloma po kaminih in deloma po odprti steni. Zahteva nekaj moči v rokah, ustrezne izkušnje, je ena izmed najlepših in slikovitih v Karnijskih Alpah. Ferata nikogar ne bo pustila ravnodušnega, posebno ob lepem vremenu, ko mimo čevljev gledaš v globino

 

Odhod: 4:00h  izpred kulturnega doma v Podnanosu

Cena izleta: 15€

Oprema: Visoki planinski čevlji, plezalni pas, samovarovalni komplet, čelada.

Poleg obvezne opreme ter osebnih stvari je nujno s seboj imeti člansko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto, evropsko zdravstveno kartico.

 

Dodatne informacije in prijave: Miha Božič  040 846 279

Prijave do petka 20.8.

 

Zaradi prehajanje meje z Italijo je obvezna oprema tudi PCT potrdilo.

Brez potrdila udeležba na izletu ni možna!

Obvezen je osebni dokument – osebna izkaznica ali potni list!

 

Vabljeni!

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck