Družinski oddih v naravi: Pod grebenom Črnih hribov, med graščaki in netopirji

Nedelja, 29.8.2021

Družinski tabor v poletnih mesecih organiziramo že nekaj let. Akcija je namenjena predvsem družinam s predšolskimi in šolskimi otroki. Družine želimo usmerjati k aktivnemu življenju v naravi, jih seznaniti z uporabnimi znanji in veščinami, ki omogočajo varno in doživetij polno gibanje v gorskem svetu. Zaradi epidemioloških razmer bo akcija letos izvedena v enodnevni obliki.

Letos se odpravljamo prav na rob Vipavske doline, kjer se že začenja planota Komenskega Krasa, v kraje visoko nad Branikom. Obiskali bomo cerkvico sv. Duha v vasici Pedrovo. Možnost vzpona pa bo tudi na kakšen vrh v grebenu Črnih hribov, npr. Mali Ovčnjak (574m). Raziskali bomo največji in najstarejši grad na Primorskem: Grad Rihemberk. Kdor bo zelo pogumen, se bo lahko povzpel na grajski stolp. Popoldan sledi piknik, časa bo dovolj za družabne igre in sprostitev.

 

Odhod: iz parkirišča v Podnanosu ob 8.15.

Prevoz bo z lastnimi avtomobili. Do Branika imamo približno pol ure vožnje.

Obvezna oprema: običajna pohodniška oprema ter športni pripomočki za popoldanski piknik. Za obisk grajskega stolpa je obvezna uporaba zaščitne maske.

Prispevek na družino (odvisno od števila udeležencev): 15 – 20 eur (vstopnina, piknik).

Povratek domov: v poznih popoldanskih urah.

 

Več informacij in prijave:

Andreja Semenič: 031-200-277

Matjaž Kodre:  040-282-870

Prijave sprejemamo do vključno srede, 25. avgusta 2021.

Upoštevali bomo priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Vsak se pohoda udeleži na lastno odgovornost.

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck