Gore nad Gardskim jezerom

15 – 16.8.2015

Gore ob Gardskem jezeru veljajo za eno lepših dolomitskih skupin. Tako kot ostale Dolomite jih krasijo strme stene in številne špice. Letos se v okviru Izleta v tujino PD Podnanos odpravljamo prav tja. Obiskali bomo „Veliko ferato na nizko goro“, ferato Che Guevara, ki velja za najlepšo ferato v Gardi. Z gondolo se bomo povzpeli na znamenita travnata pobočja Monte Balda, ki se razprostira na vzhodni strani Gardskega jezera. Na svoj račun boste prišli tudi turistični navdušenci, saj mesto Riva del Garda velja za eno najbolj mondenih mest v tem delu Italije.

Sobota, 15.8.2015 ob 1:30: Odhod iz Podnanosa (na placu). Sledi vožnja mimo  Verone, ob Gardskem jezeru do Arca pod goro MONTE CASALE in MONTE BALDO (5 – 6 ur vožnje). Razdelili se bomo v dve skupini.

 

Zahtevnejša skupina (Feratarji):

Sobota: Pietramurata– ferata Che Guevara– Monte Casale–  Arco Skupaj: 8-9 ur
Nedelja: Riva del Garada – Sveta Barbara – (ferata) Cima Sat– Riva del Garda . Skupaj:  5-6 ur.
Obvezna oprema: oprema za ferate (čelada, pas, samovarovalni komplet, vponke, pomožne vrvice, rokavice…), zaščita proti soncu (krema, pokrivalo), topla oblačila, hrana in pijača.

Opozorilo: tura je zahtevna in je primerna le za dobro izurjene, ki so vešči gibanja po zelo zahtevnih zavarovanih, izpostavljenih in krušljivih poteh.

 

Lažja skupina:

Sobota: Malcasine– z gondolo na pobočje Monte Baldo. Od tu možnost različnih krajših in daljših lažjih pohodov s čudovitim pogledom na Gardsko jezero in sosednje hribovje. Skupaj: 4 – 5 ur. Vrnitev z gondolo do Malcasin in spanje v hotelu.
Nedelja: Riva del Garda – Cerkev Sveta Barbare ( od koder se nam odprejo čudoviti pogledi na jezero in Monte Baldo)- Riva del Garda. Možnost ogleda mesta in kopanja.
Tura je nezahtevna, predvsem odvisna od vsakega posameznika.

Za morebitne plezalne navdušence možnost plezanja v naravnih plezališčih v okolica Arca.

Nedelja 16.8.2015: povratek po isti pot s postankom za kosilo.
V Podnanos se vrnemo v večernih urah.

Cena:

  • člani PZS: 110 €
  • otroci, dijaki, študentje: 70 €

Cena velja v primeru 45 udeležencev. V ceno je vključen prevoz, gondola na Monte Baldo, spanje v  hotelu oz. mobilnih hišicah, zajtrk na poti, zajtrk v hotelu, kosilo na poti domov,…

Prijave do 25.07.2015 v Turistični pisarni Podnanos vsako soboto med 8:00 in 12:00.

Ob prijavi je potrebno plačati 50€ akontacije.

Organizatorji: Boštjan Nabergoj (051 358 367), Sandi Nabergoj ( 041 961 598), Uroš Trošt ( 031 469 056)

Julijska ferata PD Podnanos (12. 7.) bo služila kot pripravljalna tura, zato vabimo vse kandidate, ki se nameravajo udeležiti izleta v tujino v zahtevnejši skupini, da se nam pridružijo.

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck