Zimovanje MO PD Podnanos

V preteklem vikendu, od 19.2.-21.2.2016 smo se mladinski odsek PD Podnanos odpravili na zasluženo zimovanje. Tako smo se v petek zvečer zbrali »na placu u Šembidi«, kjer smo se natrpali v avte in odpravili proti gorenjski, v Kamniško Bistrico. Ko smo prispeli na cilj nas je tam že čakala večerja, pa tudi »ta kratkih« za zdravje ni manjkalo. Že pri večerji so padli plani za naslednji dan, po tem ko smo se okrepčali in nastanili v sobah pa smo se odločili še za krajši nočni pohod s kantico. Nedaleč stran od koče smo si ogledali taborni prostor, kjer smo taborili 12 let nazaj ter se spominjali kako je bil tabor postavljen in kje so stali naši šotori, kot da bi bili že res ne vem kako stari.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili do gondole za na Veliko planino, se vkrcali in že čez 5 minut smo stopili v pravo zimsko idilo. K sreči nam je bilo vreme tisti dan naklonjeno, vsaj v dopoldanskem času, ko je posijalo sonce in smo se ozirali po čudovitem razgledu na okoliške zasnežene hribe. Podali smo se proti najvišji točki Velike Planine, preko zelenega roba, se tu in tam izmikali smučarjem in sankačem ter del poti tudi na novo pregazili. Pod vrhom smo imeli še krajše izobraževanje o preverjanju trdnosti snežne odeje oz. možnosti za snežni plaz, izkopali smo bivak v snegu ter pokazali kako iskati zasutega v plazu s pomočjo lavinske žolne. Naš cilj je bil Domžalski dom na Veliki Planini in ko smo ga dosegli nam je vsem kar malo odleglo, ker smo se lahko končno usedli, nekaj pojedli in popili. Po predahu smo se po drugi poti odpravili nazaj proti gondoli, mimo cerkvice Marije Snežne ter čez planšarijo. K sreči je bila pot že nekoliko uhojena, ker nas je zajela megla in je bila vidljivost zelo slaba.

Po lepo preživetem dnevu na snegu ter odličnem zraku smo se kar neradi odpravili nazaj v dolino. Ker pa je bilo neizogibno smo se odpravili nazaj v kočo kjer smo bili nastanjeni in kjer nas je že čakalo kosilo. Nekateri so si po tem privoščili počitek, drugi tuš, tretji pa kar prešli k družabnim igram, katerim smo se kasneje pridružili vsi. Tako se je dan počasi prevesil v noč, v družbi spomina, pokra, remija, osla, activity-a in ostalih iger.

Sledil je še zadnji dan, nedelja, ko smo se po zajtrku odpravili kar proti sončni Vipavski dolini, s postankom na kavi v Kamniku. Vikend je minil hitro, pričakovanja so bila izpolnjena, zimski pohod, ki je bil najvišji cilj zimovanja pa je prav tako uspel v odlični družbi, dobrem vremenu in še lepši okolici.


GALERIJA

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck