Vtisi: Tabor Krn 2012

Na letošnjem, že 29. planinskem taboru, se nas je zbralo 25 otrok in 20 odraslih, ki smo preživeli čudovit teden pod vznožjem Krna in v bližini rojstnega kraja Simona Gregorčiča.

Kakor vsako, smo se tudi letošnje leto razdelili v tri starostne skupine in osvojili številne vrhove. Skupina najmlajših in najbolj živahnih otrok se je podala na Matajur, Mrzli vrh, planino Zaslap in do slapa Kozjak, medtem ko je druga poleg teh osvojila še Krn in Batognico. Prva, najstarejša skupina se je odpravila na Rdeči rob in Kobariški stol, sledil pa je še dvodnevni pohod. Prvi dan smo osvojili Krn ter se nato čez Batognico spustili do Krnskih jezer in tam prespali, naslednji dan pa smo se po daljši poti vrnili v tabor.

Da smo si otroci odpočili utrujene noge sta bila izvedena tudi dva prosta dneva. Na prvi prosti dan je v dopoldanskih urah potekal orientacijski tek za vse otroke, popoldan pa smo se odpravili do rojstne hiše Simona Gregorčiča. Drugi prosti dan je sledil obisk adrenalinskega parka, kjer smo uživali prav tako odrasli kot otroci, nato pa smo se vsi skupaj še osvežili v reki Nadiži.

Vreme nam je bilo naklonjeno cel teden in nasmejani obrazi otrok pričajo, da smo na taboru spletli nova ali trdnejša prijateljstva, se naučili marsikaj novega in nasploh uživali v svežem gorskem zraku.

Velika zahvala za prijetno preživet teden gre predvsem vodji tabora Urošu Troštu, predsedniku društva Sandiju Nabergoju, vodnikom, pomočnikom, kuharicam, zdravstvenemu osebju, sponzorjem, ostalim odraslim in vsem drugim, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi letošnjega tabora. Se vidimo spet naslednje leto!

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck