Vtisi: Tabor Bohinj 2011

Pogled na cerkev svetega Janeza Krstnika (Ribčev Laz) ob Bohinjskem jezeru

Letošnji planinski tabor, že 27. po vrsti, je potekal v Bohinju. Zbralo se nas je okoli 30 otrok in 20 odraslih. Skupaj smo preživeli čudovit teden v spoznavanju okoliških vrhov, tabornega vzdušja, smeha, zabave, presenečenj, na žalost pa tudi nekaj poškod, veliko žuljev in domotožja.

Prav tako kot prejšnja leta smo se razdelili v tri starostne skupine. Tretja skupina se je podala na Uskovnico, Komno, odkrivala je čudovita korita Mostnice in obkrožila Bohinjsko jezero. Druga je osvojila Orožnovo kočo na planini za Liscem, se potepala ob Triglavskih jezerih in se povzpela na Uskovnico ter Bogatin. V prvi skupini pa smo se odpravili na Veliko Tičarico, ki je zaradi dežja žal nismo osvojili, na Črno prst in Rodico, povzpeli smo se na Jezerski Stog in iz Mahavščka na Bogatin.

Druga skupina na poti proti UskovniciŽe na prvem pohodu nas je pošteno zmočil dež, druge dni pa nam je bilo vreme ravno toliko naklonjeno, da smo lahko izvedli vse ture, ob prostih dneh pa plezanje in vodne igre. V sredo smo se s čolni peljali po Bohinjskem jezeru in se v njem tudi malo namočili, zvečer pa smo krstili 9 novih udeležnecev. Kljub dežju, mokrim oblekam, ki se nikakor niso hotele posušti, žuljem, bolečim nogam, vročem soncu, kazenskemu pomivanju posode,… smo uživali in se nasploh imeli zelo, zelo lepo.

Seveda gre za vse skupaj zahvala vodju tabora Sandiju Nabergoju, vodnikom, pomočnikom, kuharicam, zdravstvenemu osebju in vsem, ki so kakor koli pomagali pri izvedbi tega našega tabora. Se vidimo naslednje leto!

Neža Tomažič


Spalno naselje PD Podnanos v Ribčevem LazuBožali smo kravice na Planini Dedno PoljeNa taboru smo tudi plezali

 

Nekaj dodatnih foto utrinkov si lahko ogledate v GALERIJI!

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck