Vtisi: Sv. Lovrenc in obisk Pustolovskega parka v Postojni

V pustolovskem parku

V nedeljo, 29.4. 2012 smo se s Planinskim društvom Podnanos (23 planincev in 2 štirinožna človekova najboljša prijatelja) odpravili na družinski izlet. S petimi avtomobili smo se najprej odpeljali proti vasici Gorenje, kjer je bilo naše izhodišče na najvišji vrh kraškega hribovja, ki na severni strani obdaja Postojnsko kotlino. Odlično označena pot poteka najprej dobrih 100 metrov po makadamski cesti mimo lovske koče, nato pa se odcepi levo na kraške travnike, ki se izmenjujejo z redkim gozdom. Preden smo se zagnali po strmi poti proti vrhu, smo lahko uživali v razgledu na vasice pod nami in hribe za njimi, ki se počasi dvigujejo vse do Nanosa v ozadju. Strma pot še enkrat zavije v gozd. Od tam nas je čakalo še 10 minut vzpona.

V pustolovskem parkuVrh sv. Lovrenca je skoraj neugleden. Na vrhu nas je čakal markirni kamen s pečatom in prelep razgled na celotno Postojnsko kotlino z okoliškimi hribi. Spustili smo se še do cerkvice sv. Lovrenca, približno 40 metrov nižje od vrha na poti proti Studenu. Tam smo pomalicali, se odpočili in se kmalu odpravili novim dogodivščinam naproti.

Sledil je obisk Pustolovskega parka v Postojni. Ta je namenjen zabavi za vso družino.  Iz tal smo se tako dvignili med drevesne krošnje in se odpravili na pravo popotovanje med drevesi. Svet smo lahko doživeli še iz druge perspektive. Koncept pustolovskega parka namreč temelji na doživljajskem popotovanju preko posebej urejenega plezalnega poligona, ki je zgrajen med krošnjami dreves in to tako, da si obiskovalci sami lahko izbirajo sebi primerno težavnostno stopnjo. Sestavlja ga 5 različnih poti z 71 plezalnimi pustolovščinami.

Po dveh urah plezanja med krošnjami dreves smo se polni adrenalina in prijetnih občutkov odpravili proti domu ter zaključili »malo drugačen« družinski planinski izlet.

Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate v GALERIJI.

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck