Vabimo na izlet v tujino – Sarajevo

Sarajevo

Trebević 1627m, Treskavica 2088m, Bjelašnica 2067m

Odhod iz Podnanosa v četrtek 15.8.2013 ob 0000 (na placu). Vožnja do Sarajeva s postanki bo trajala 8 – 9 ur. Prihod v Sarajevo v jutranjih urah, kjer nas pričakajo člani in vodniki »PD Zlatni Ljiljan« iz Sarajeva, ki bodo naši vodniki vse tri dni. Sledi zajtrk, ki bo organiziran ob avtobusu, po zajtrku priprava na prvo turo – Trebević.

Trebević јe planina јugovzhodno od Sarajeva, visok јe 1629 metrov i navezuјe se na planino Jahorino. Zaradi idealne konfiguracije terena je bila tu zgrajena steza za bob in sankanje za tekmovanje med olimpijskimi igrami 1984 leta.Trebevič je pomemben turistično rekreativni center na katerega je vozila žičnica, ki pa trenutno ne deluje. Z vrha planine se razprostira čudovit razgled po Sarajevu.

1. dan 15.08.2013 – Trebevič

Na Trebevič se bomo povzpeli v dveh skupinah: prva – lažja bo šla po lahki poti, druga po ferati, pod vrhom se skupine združijo. Predvidena hoja v obe smeri je 4 ure + postanki. Po vrnitvi na izhodišče bo organizirano kosilo v Planinski koči Bjele stjene, od koder gremo na ogled mesta. Po ogledu mesta se zapeljemo na Igman, kjer bomo v Planinskem domu »PD Prijatelji prirode« prespali.

Zajtrk in kosilo bosta predhodno organizirana, ostalo v lastni režiji , možno bo naročiti večerjo v domu.

2. dan 16.08.2013 – Treskavica

TreskavicaTreskavica je največja Sarajevska planina in je samo 300m nižja od najvišje gore v Bosni in Hercegovini. Je ena najlepših planin katero krasijo številna jezera, ki se nahajajo nad višino 1500m ( več kot 10) in 365 vodnih izvirov. Kadar je lepo vreme se vidi do Jadranskega morja in Črne Gore.

Odhod z avtobusom do kraja Trnovo (20 km). Tura je srednje težka. Po potrebi bomo naredili 2 skupine, tako da bodo nekateri turo skrajšali. Po končani turi se vrnemo na Igman, kjer nam člani PD Zlatni Lljiljan pripravijo družabni večer. Prespali bomo v istem domu.

Zajtrk bo organiziran v domu, večerja v sklopu družabnega večera v režiji planincev iz Sarajeva. Hrano za na turo bo možno kupiti med potjo do izhodišča.

3. dan 17. 08.2013 – Bjelašnica

BjelašnicaBjlašnica je planina v centralnem delu Bosne in Hercegovine, leži jugozahodno od Sarajeva. Na najvišjem delu ( 2067m nadmorske višine) stoji značilna meteorološka postaja. Za čas 14. Zimskih olimpijskih iger leta 1984 so bili tu zgrajeni številni objekti, ki se uporabljajo poleti in pozimi.

Z avtobusom se zapeljemo na izhodišče Babin do ( 10 km). Tura je nezahtevna, hoje je približno 4 ure v obe smeri. Kdor zaradi utrujenosti ne bo želel na turo, bo lahko počakal na platoju Babin do, kjer so številne sprehajalne poti in gostinski objekti. Ob vrnitvi s ture bo organizirano kosilo ob avtobusu. Pred odhodom domov sl bomo ogledali še Vrelo Bosne, mogoč je tudi obisk »Sarajevskega ratnega tunela«.

Vrnitev domov v nočnih urah.

Vse ture bodo vodene s strani vodnikov »PD Zlatni Ljiljan«, ogled mesta pa s turističnim vodičem.

Cena izleta (odvisno od št. udeležencev):

45 udeležencev: 95 EUR
30 udeležencev: 110 EUR

V ceno so vključeni stroški prevoza, spanja, vodenje, 3x zajtrk, 2x kosilo.

Število mest je omejeno na 45 udeležencev.

Oprema

Planinska oprema za sredogorje, planinski čevlji, vetrovka (pohodne palice), zaščita proti soncu (krema, pokrivala), topla oblačila, hrana, pijača.

Oprema za udeležence ferate: oprema za ferate (čelada, pas, samovarovalni komplet, vponke, pomožne vrvice, rokavice…), zaščita proti soncu (krema, pokrivalo), topla oblačila, hrana in pijača + izkušnje za vzpenjanje po feratah!

Poleg obvezne opreme ter osebnih stvari je nujno s seboj imeti člansko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto, evropsko zdravstveno kartico in konvencijsko potrdilo (slednji naročite na ZZZS).

Prijave

V prostoru PD Podnanos (nad trgovino) dne 8. in 9. 7. 2013 med 2000 in 2100. Ob prijavi je potrebno plačati akontacijo 50,00 EUR, ter poravnati članarino za tekoče leto.

Dodatne informacije Sandi Nabergoj 041 961 598 (po 20. uri), info@pd-podnanos.si, več tudi na spletni strani PD Podnanos – www.pd-podnanos.si

Obvezen je osebni dokument – osebna izkaznica ali potni list.

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck