Spominski pohod ob 75 letnici smrti Janka Premrla na Brinov Grič

Ponedeljek 25.6.2018 ob 13:30

Ob Dnevu državnosti se bomo spomnili tudi na junaka Janka Premrla Vojka, sovaščana, domoljuba in narodnega heroja. Svoje težnje in videnje samostojne Slovenije in slovenstva je udejanjal že pred in med 2. sv. vojno ter za to pred 75 leti dal svoje življenje.

Njegovo delovanje, dosežke in smrt bomo počastili s popoldanskim spominskim pohodom na dva kraja, ki sta zaznamovana z njegovimi dejanji. Izhodišče pohoda bo med Colom in Črnim vrhom, od koder se bomo povzpeli na

Veliko peč, ki nudi čudovit razgled na Črni vrh z okolico, ob lepem vremenu pa imamo pred seboj tudi Julijske Alpe. Sledil bo spust k italijanski kaverni, kjer je Vojko izpeljal svojo prvo akcijo in razorožil italijansko enoto. Kaverna kar vabi k raziskovanju, zato s seboj vzemite svetilke.

Za tem se bomo z avtobusom skozi Črni vrh odpeljali v bližino vasi Griže in nadaljevali peš proti Brinovemu griču in Vojkovemu taboru, kjer stoji obeležje in maketa takratne lesene koče. Sledil bo povratek.

Hoje bo približno 3 ure. Pot je nezahtevna, zato je pohod primeren tudi za družine. Vrnili se bomo med 19. in 20. uro              .

Cena za odrasle je 7 EUR, za dijake in otroke pa je pohod brezplačen.

Prijave so mogoče do četrtka 21.6. na 051 358 367 (Boštjan) ali na 031 335 565 (Rok).

 

Lepo vabljeni!

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck