Smučanje s »strehe sveta« in drugi alpinistični dosežki Dava Karničarja

Predstavitev bo v soboto, 10. marca ob 19. uri, v »šoli« na Lozicah.

Davo Karničar je alpinist, ekstremni alpinistični smučar, učitelj in trener smučanja, alpinistični inštruktor, gorski reševalec, reševalec letalec, vodnik lavinskega psa, bivši tekmovalec v svetovnem pokalu alpskega smučanja, republiški članski prvak in podprvak Balkana v veleslalomu.
Od leta 1980 do 2010 je opravil preko 1500 alpinističnih tur. Presmučal je velike alpske stene tako v Sloveniji (Triglav, Jalovec, Špik, Kočna) kakor tudi v Alpah (severozahodno steno Eigerja in vzhodno steno Matterhorna).
Kot prvi Slovenec se je spustil po zaledenelem slapu (Sinji slap nad Jezerskim). Opravil je tudi z najtežjo presmučana alpinistična smer v Sloveniji, t.j. Fritsch-Lindenbach v S steni Grintovca.
Leta 1995 je z bratom Drejcem prvi smučal z Anapurne (8091 mnm). Med letoma 2000 do 2006 se je s smučmi spustil z najvišjih vrhov vseh sedmih kontinentov.
Leta 2000 je dobil Bloudkovo nagrado in Častni znak svobode Republike Slovenije za izjemen smučarsko – alpinistični dosežek s spustom z Mount Everesta.
Leta 2000 ga je revija Men’s Journal proglasila za najboljšega ekstremnega športnika na svetu, mednarodno združenje športnih novinarjev pa ga nominiralo za nagrado World Alternative Sportsperson.

Lepo vabljeni.

Društvo Zdravljica Lozice
Pokrovitelj prireditve je Občina Vipava. Dejavnost društva podpira tudi Krajevna skupnost Lozice.

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck