Romarski ultratrail Antona Štrancarja

15. januarja bo minilo 100 let od rojstva duhovnika Antona Štrancarja. V nedeljo, 16.1 se nas manjša skupina ljudi namenja, da bi v njegov spomin prehodili poti do cerkva, ki jih je med svojim službovanjem v Šembidu obnovil. Pot sva z Egonom (boljšo polovico) prehodila leto in pol nazaj in je dolga 29 km, premaga se 1.410 m višinske razlike. Začela sva v Podbrju, od tu šla na Socerb, spustila v Orehovico, nato k sv. Trojici, na Lozice mimo farne cerkve naprej do sv. Magdalene, nato naprej navzgor proti magistralni cesti na Jakobovo pot v smeri Razdrto do položne poti in nato po njej do sv. Hieronima, nato mimo Eko koče Nanos po stezi do korit in od tam do sv. Miklava. Nato še spust do farne cerkve v Šembidu.

Pišem z namenom povabila, če bi se nam kdo želel pridružiti.
Na pohod pa se bomo odpravili, če bodo vremenske razmere to dopuščale in ne bo snega. V nasprotnem primeru bomo pohod prestavili.
Predviden start, uro odhoda in glede na vremensko napoved tudi odločitev ali pohod sploh bo, bomo določili v četrtek, 13.1.22. Hrana in pijača iz nahrbtnika, upoštevanje protikoronskih ukrepov. Posamezniki se pohodu lahko pridružijo tudi samo del poti, kot želijo. Na cilju je potem predvidena tudi sveta maša, nekako med 14. oz. 16. uro.
Trasa pohoda je prikazana na sliki.

Idejni vodja pohoda
Alenka Stopar (Bajceva) z Egonom Stoparjem in Andrejo Trošt Pižent

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck