Pohod po Vojkovih poteh, zimski vzpon na Nanos

Planinsko društvo Podnanos prireja dne 1. marca 2020 že 37. tradicionalni Pohod po Vojkovih poteh, zimski vzpon na Nanos, ki bo letos še posebej potekal v spomin na našega rojaka, domoljuba Janka Premrla -Vojka. Dan prej, 29.2.2020 bo 100 obletnica njegovega rojstva.

Začetek pohoda je  izpred OŠ v Podnanosu, ura ni določena, ker pohodniki startajo sami časovno poljubno kot pač prispejo v Podnanos. Pot  pelje iz Podnanosa čez potok Močilnik, nato pa  skozi vas Podbreg čez Tabor in se vzpenja na planoto Zatrep.

Od tu se steza strmo dvigne v pobočje Nanosa. Na vrh pridemo pri kapelici, takrat smo »na Konju« na višini 920 m. Če je lepo vreme, je od tu lep razgled po zgornji Vipavski dolini, Krasu ter do morja in naprej v Furlansko nižino.

Od Konja nas pot pelje mimo planinskega šotora z okrepčilom, po gozdu se dvignemo do spomenika in spustimo do Strgarjeve domačije.

Od Strgarjevih gremo delno po gozdni cesti, delno pa po stezi do koče Nanos. Tu se pohodniki lahko okrepčajo in potrdijo vzpon. Sledi še spust v dolino, kjer je konec pohoda.

Sam pohod traja okrog tri ure in je primeren za vse kategorije pohodnikov, potrebna je le ustrezna pohodniška oprema glede na vremenske razmere.

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

Startnine ni, pijača in jedača pa bo na razpolago po simbolični ceni.

Dodatne informacije glede pohoda lahko dobite pri vodji pohoda g. Sandiju Nabergoju (tel. 041 961 598) ali pa pri predsedniku društva g. Boštjanu Nabergoju (tel. 051 358 367) ali  pa na mail naslovu: info@pd-podnanos.si

 

Lepo vabljeni v čim večjem številu na Nanos!

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck