Pohod na Nanos po Vojkovih poteh

PD Podnanos organizira v nedeljo, 05.03.2023 svoj že 39. tradicionalni pohod na Nanos – Po Vojkovih poteh.
Začetek pohoda je izpred OŠ v Podnanosu, ura ni določena, ker pohodniki startajo sami časovno poljubno kot pač prispejo v Podnanos. Pot pelje iz Podnanosa čez potok Močilnik, nato pa skozi vas Podbreg čez Tabor in se vzpenja na planoto Zatrep.
Od tu se steza strmo dvigne v pobočje Nanosa. Na vrh pridemo pri kapelici, takrat smo »na Konju« na višini 920 m. Če je lepo vreme, je od tu lep razgled po zgornji Vipavski dolini, Krasu ter do morja in naprej v Furlansko nižino.

Od kapelice se steza spušča do kmetije »pri Strgarjevih«. Od Strgarjevih gremo delno po gozdni cesti, delno pa po stezi v smeri Eko koče Nanos. Zaradi vetra bo cilj že nekoliko prej in sicer pri Šembiški bajti. Tu se bodo pohodniki lahko okrepčali in potrdili vzpon. Sledi še spust v dolino.

Šembiška bajta:

 

Sam pohod traja okrog tri ure in je primeren za vse kategorije pohodnikov, potrebna je le ustrezna pohodniška oprema glede na vremenske razmere.
Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

Startnine ni, pijača in jedača pa bo na razpolago po simbolični ceni.

Dodatne informacije glede pohoda lahko dobite pri vodji prireditve, Sandiju Nabergoju (tel. 041 961 598) ali pri Boštjanu Nabergoju (tel. 051 358 367).

 

Lepo vabljeni v čim večjem številu na Nanos!
PD Podnanos

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck