Družinski tabor »Gaberje 2015«

Planinsko društvo Podnanos je organiziralo že 6. družinski tabor za družine s predšolskimi otroki. Tabor poteka vsako leto na drugi lokaciji, vedno pa v bližini domačega kraja.
Letos je tabor potekal 27. in 28. junija v Gaberjah. Udeležilo se ga je 13 družin- to je 55 udeležencev.

V soboto dopoldan smo se odpravili v Gaberje. Taborni prostor smo imeli na travniku v bližini vasi. Po prihodu v tabor si je vsaka družina postavila svoj šotor.
Po kosilu smo šli na pohod na Erzelj- Tabor, kjer smo imeli sveto mašo. Goški župnik nas je lepo sprejel in nam spregovoril o pozitivnih učinkih planinarjenja na dušo in telo. Sveto mašo smo popestrili z igranjem na kitaro in petjem.

Po vrnitvi v tabor smo povečerjali.
Vrhunec večera je bil, ko smo prižgali taborni ogenj. Ob njem smo peli in se igrali.
Po odličnem presenečenju v obliki palačink, smo se odpravili k počitku.
Zbudili smo se v prelepo jutro. Po zajtrku smo se odpravili na Ojstri vrh. Kljub temu, da je bilo zelo vroče, smo nasmejani prispeli na vrh.

Pot smo nadaljevali proti Šmarjam. Med potjo smo se ustavili in se kot pravi planinci učili planinskih vozlov. Otroci so uživali, ko jim je uspelo narediti osmico in prusikov vozel.
Naš cilj v Šmarjah je bila hiša Matija Vertovca, ki je bil župnik v Podnanosu in je tu tudi pokopan.

Ko smo se utrujeni vrnili v tabor, nas je čakalo pravo nedeljsko kosilo.

Vreme je poskrbelo, da smo taborni prostor hitro pospravili in se odpravili domov, kljub temu pa smo dva prelepa dneva preživeli v naravi. Želja vseh je, da se naslednje leto spet dobimo.
Med udeleženci so že potekali pogovori kje bi postavili naslednji tabor.

Da je vse potekalo kot mora je skrbelo več ljudi.
Za lep taborni prostor s pogledom na gabrško cerkev se je dogovoril Simon Marolt, Aleš Bratož je poskrbel za tehnične stvari, Branko Trošt pa, da smo vse potrebne stvari pripeljali na taborni prostor. Za naše želodčke je odlično skrbela Janja Trošt. Nad vsemi pa je bedel vodja tabora Boštjan Nabergoj.

Brez dobre volje in pomoči vsakega izmed nas pa nam ne bi bilo tako lepo.


GALERIJA

 

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck