Družinski pohod po Graničarski poti

OD VELIKEGA DOLA DO GORJANSKEGA NA KRASU

V NEDELJO, 22.4.2018 

“Vsaka skala, vsako drevo, vsak grm, vsaka cesta, vsaka ima svojo povest. Pojdi čez Kras na tiho gmajno med molčeče bore in poslušaj.
Ali razumeš? Pojdi in poslušaj! In skala ti pove svojo povest, povest o življenju. Kaj zato, če je bilo življenje bridko in samotno; bilo je.” (Srečko Kosovel)

Tokrat se bomo na družinski pohod podali po Poti graničarjev po mejni črti ob državni meji od Velikega Dola do Gorjanskega. Pot so obnovili člani društva Komenski Kras 91. Gre za zgodovinsko pot, ki ponuja veliko opomnikov na čase, ko so v karavlah prebivali graničarji. Na poti si bomo tako ogledali karavle, vhod v jamo Vodenico, uživali pa bomo tudi v razgledih na
pomladno prebujajoči Kras.

V Gorjanskem si bomo ogledali tudi pokopališče iz 1. svetovne vojne. Je največje pokopališče avstro-ogrske vojske na območju Soške fronte. Obiskali bomo tudi Štrekljevo domačijo (za vstopnino prostovoljni prispevki).

Hoje ne bo prav veliko (3 ure), zato je pohod primeren za družine, tudi za mlajše otroke in za vse, ki radi spoznavajo še nepoznane kraje ne tako daleč od nas. Zaradi kraškega terena je potrebna planinska obutev. Domov se vrnemo v zgodnjih popoldanskih urah.

ODHOD: ob 8.00 iz PODNANOSA

Cena prevoza: odrasli: 10€, dijaki, študenti: 5€, otroci: brezplačno

Prijave zbirata Nataša Torkar Fabčič na 040 566 974 in Irma Božič na 040 154 260 do četrtka, 19.04.18.

 

LEPO VABLJENI!

Udeležba na izletu na lastno odgovornost!

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck