IZLET V TUJINO: Ferata Cjajnik, Košutnikov Turn (2133m), Vrtača (2180m), Koča na Zelenici (1536m), Ferata Spodnji plot

Greben Košute, na Avstrijsko-Slovenski meji je z 10km najdaljši v Slovenskih Alpah in 3 najdaljši v Avstrijskih Alpah. Njegova južna (slovenska) stran je porasla s travinjem in grmičevjem in je z obilico planin dostopna vsakemu pohodniku. Njegova severna (Avstrijska) stran je prepadna in navpična ter skalovita, dostopna le najboljšim pohodnikom, čez severno stran je izpeljano tudi več ferat.

Sobota 15.8.: Ferata Cjajnik, Košutnikov Turn, Pešinca, Zelenica

Odhod iz Podnanosa ob 4.00 izpred kulturnega doma. Vožnja mimo Tržiča čez prelaz Ljubelj v Avstrijo do Borovelj in naprej do Koče pod Košuto kjer se izkrcamo. Razdelili se bomo v dve skupini. Prva se bo povzpela po ferati Cjajnik na Košutnikov Turn. Druga skupina se bo ob vznožju grebena košut povzpela do sedla Potok in do razglednega vrha Pešinca. (1376m) Obe skupini se vrneta na isto izhodišče. Čas hoje prve skupine je 6h,(zelo zahtevno)! druge pa 3-4h (nezahtevno). Odpeljemo se nazaj do prelaza Ljubelj, tam nas čaka še 1,5h hoje do koče na Zelenici kjer bomo prenočili. Možnost večerje. Za naj izkušene gornike bo možnost se povzpeti še po izredno zahtevni ferati Spodnji plot, ki postavljena na steni za kočo. Nočitev

 

Nedelja 16.8.: Vrtača, Izvir Završnice, Planina Prevala.

Zajtrk v koči. Prva skupina se povzpne na Vrtačo, druga skupina pa se spusti do Ljubelja in se po Bournovi poti skozi tunele sprehodi do planine Prevala, kjer izdelujejo odlične štruklje. Čas hoje prve skupine je 5h, čas hoje druge skupine je 4h. Vrnemo se nazaj na prelaz Ljubelj in se odpeljemo proti domu. Vrnitev domov v popoldanskih urah.

 

Cena izleta 25€. V ceno je vštet prevoz s kombiji, nočitev z zajtrkom v koči na Zelenici.

 

Oprema: Planinska oprema za sredogorje, planinski čevlji, vetrovka, topla oblačila, zaščita proti soncu, pohodne palice, hrana in pijača.

Za udeležence prve skupine na sobotni turi je obvezna uporaba čelade, samovarovalnega kompleta in izkušnje za vzpenjanje po feratah

Poleg obvezne opreme ter osebnih stvari je nujno s seboj imeti člansko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto, evropsko zdravstveno kartico.

 

Dodatne informacije in prijave: Miha Božič 040 846 279, Sandi Nabergoj 041 961 598, Boštjan Nabergoj 051 358 367

 

Prijave do srede 12.8.

 

Obvezen je osebni dokument – osebna izkaznica ali potni list!

 

PD Podnanos bo kot organizator upošteval smernice NIJZ za covid-19. Pridržujemo si pravico do odpovedi izleta, če se bodo ukrepi in smernice zaostrile.

Powered by WordPress | Designed by: Best SUV | Thanks to Toyota SUV, Ford SUV and Best Truck